Kultur

Advokater skal vurdere Simonnes-avtale

Mentor Mediers største aksjeeier Jan Erik Mushom har engasjert advokat for å vurdere de juridiske sidene ved Helge Simonnes' avtale med konsernet. Også Mentor Mediers styre har engasjert advokat for gjennomgang av avtalen.

Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes har fått mye kritikk for sluttavtalene han har inngått med Mentor Medier. Nå ønsker storaksjonær Jan Erik Mushom en ekstraordinær generalforsamling og vil ha dialog med Mentor Mediers styre for å få klarlagt hva som har skjedd i etterkant av det som ble avtalt i 2007.

- Den juridiske vurderingen henger sammen med kartlegging av hendelser rundt avtalen fra 2007, sier Mushom.

LES OGSÅ: Helge Simonnes går av i Vårt Land

Endringer

Mushom mener det må ha skjedd forbedringer av Helge Simonnes' avtale i etterkant av inngåelsen i 2007, og vil ha dette belyst.

Dato for den ekstraordinære generalforsamlingen er ikke fastsatt, men skal etter aksjeloven holdes innen én måned.

- Jeg stiller også spørsmål ved prisingen av aksjene, både ved kjøpet og da Simonnes solgte dem tilbake til selskapet. Jeg har selv tilbudt selskapet å kjøpe min aksjepost, men de var ikke interessert, selv om prisen var langt lavere enn det sjefredaktøren fikk for sine aksjer, sier Mushom.

LES OGSÅ: Millionavtale kalles uklok og umusikalsk

Aksjesalg

Han mener prisingen av aksjene bør tilsvare bokført verdi. Simonnes fikk 43,46 kroner per aksje da han solgte aksjene tilbake til selskapet.

- Helge Simonnes fikk en pris langt over markedsverdi. Jeg tilbød i vår mine aksjer til 26 kroner, nå er mitt tilbud justert opp til rundt 30 kroner, sier Mushom.

LES OGSÅ: Simonnes svarer på kritikken

Han stiller spørsmål ved at Simonnes selger sine aksjer gjennom et firma.

- Det er merkelig siden hans avtale med Mentor Medier er personlig, mener Mushom.

- Det interessante spørsmålet er hvordan Simonnes, som redaktør av en kristen avis, kan klare å lage en så god avtale med sitt styre. Etterlønnen hans er etter min mening på rundt 15 millioner. Han har som sjefredaktør uttalt seg om andres altfor gode betingelser. Nå bør han redegjøre for hvorfor han fortjener en så stor sluttpakke/etterlønn, sier Mushom.

Gjennomgang

Styreleder Håkon Jahr i Mentor Medier kommenterer kravet om ekstraordinær generalforsamling slik:

- Vi tar til etterretning at Mushom Invest krever en ny ekstraordinær generalforsamling. Vi har foreløpig ikke fått saksfremlegg fra Mushom Invest, og har derfor ikke noe ytterligere kommentarer til dette.

- Styret har funnet det hensiktsmessig å få gjort en uavhengig gjennomgang av de faktiske forhold knyttet til avtalene som er inngått mellom Helge Simonnes og Mentor Medier AS. Vi har derfor engasjert Advokatselskapet Steenstrup Stordrange til å få gjennomført dette. Det tas sikte på at konklusjonen fra denne gjennomgangen legges frem på den ekstraordinære generalforsamlingen, sier styreleder Håkon Jahr i Mentor Medier.

LES OGSÅ: Dette er den omstridte aksjeavtalen

Dialog

Jan Erik Mushom ønsker å gå i dialog med styret for å finne en løsning.

- Jeg skjønner at de vil ha ro om saken, men da må de også komme meg i møte, sier han.

Han mener det er bra at styret også har engasjert et advokatfirma for å belyse det juridiske ved avtalen om etterlønn.

- Det er positivt, selv om det blir en bestilt gransking fra Mentor Mediers styre, mener Mushom.

Helge Simonnes har følgende kommentar til saken:

– Styret har kommentert mine betingelser, og jeg har ikke noe å tilføye. Jeg er glad for at styret i Mentor Medier har tatt initiativ til en ekstern og uavhengig vurdering.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur