ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

11-årige Alma Deutscher kalles den nye Mozart

Nylig hadde hun premiere på sin tredje opera, Askepott, i Wien. Hun har skrevet en fiolinkonsert, kammermusikk, pianosonater og orkesterverk. I februar blir Alma Deutscher 12 år.

ANNONSE
ANNONSE
Kultur

Engelske Alma Deutscher får en hel musikkverden til å spisse ørene. Hun begynte å spille piano og viste absolutt gehør da hun var to, fiolinen kom året etter. Som seksåring skrev hun sin første pianosonate, kortoperaen The Sweeper of Dreams kom året etter. Som niåring var hun solist i sin egen fiolinkonsert.

LES MER: – Endelig lov å være flink

Barnestjerne

Hun leser 100 bøker i året og har ikke mobiltelefon eller Ipad – og ser ikke på TV. Og hennes personlige utstråling på en rekke Youtube-videoer og i intervjuer knuser alle antagelser om en gledesløs barndom full av talentdyrkelse. Hun smiler alle satsene igjennom når hun spiller sin egen fiolinkonsert, eller som solist i en pianokonsert av Mozart.

TALENT

  • Alma Deutscher er 11 år og kommer fra Surrey i England.
  • Hennes nye opera, Askepott, hadde premiere i Wien i romjulen, under ledelse av Zubin Mehta, og til stor begeistring blant publikum og kritikere.
  • Hun skrev sin første kortopera som syvåring og har også komponert kammermusikk, pianosonater og orkesterverk – blant annet en fiolinkonsert.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer