Meiseboller er populært blant fuglene og enkelt å lage selv. Alt fettet i frøene gjør dem til en super energikilde for småfuglene når gradene kryper nedover.
Du trenger:
250 gram matfett (Delfia gir best hold)
200 gram hvetemel
200 gram nøtter, finhakkede
100 gram solsikkefrøkjerner, finhakkede
Slik gjør du det:
Ha fettet i en kjele og sett på lav varme til fettet smelter. Om fettet begynner å koke, bør du kjøle ned litt før du tar i resten av ingrediensene. Vær oppmerksom på at fettet kan bli farlig varmt.
Hakk nøtter og frø med kniv eller matmaskin. Hvis du ikke skal lage figurer, er det helt opp til deg hvor fint du hakker dem.
Bland tørrvarene og fettet sammen. La det kjøle seg ned til fettet så vidt begynner å tykne.
Rør en siste gang og fyll alt i former. Støp hyssing inn i massen, eller bruk meisebolleholdere.
La formene stå over natten i kjøleskap.
For å få meisebollen ut av formen kan du ha på litt varmt vann.
Denne oppskriften er hentet fra boken Fulgefryd, av Anne Havåg Holter-Hovind.