Flere stikker fingeren i jorda

Nordmenn ønsker større nærhet til maten. Stadig flere vender seg mot kooperativbruk.

Caroline Lowrey og Inger Sofie Habberstad luker i urtehagen på Øverland gård. I bakgrunnen blander summingen av bier seg med duringen fra bilene på Bærumsveiene like ved.
Caroline Lowrey og Inger Sofie Habberstad luker i urtehagen på Øverland gård. I bakgrunnen blander summingen av bier seg med duringen fra bilene på Bærumsveiene like ved.
Bakpå traktoren til gartner Kurt Oppdøl sitter Inger Sofie Habberstad og Caroline Lowrey og setter poteter på et jorde i Bærum. Andelseierne ved Norges første andelsgård tar del i en raskt økende interesse for direkte omsetningsordninger.
Bakpå traktoren til gartner Kurt Oppdøl sitter Inger Sofie Habberstad og Caroline Lowrey og setter poteter på et jorde i Bærum. Andelseierne ved Norges første andelsgård tar del i en raskt økende interesse for direkte omsetningsordninger.
Settepoteter skal i jorden.
Settepoteter skal i jorden.
Biene til birøkter og pensjonist Roar Habberstad (71) lever i beste velgående i kubene på Øverland gård.
Biene til birøkter og pensjonist Roar Habberstad (71) lever i beste velgående i kubene på Øverland gård.
Pensjonist Roar Habberstad (71) har satt i gang en egen birøkter- gruppe for andelseierne på Øverand gård. Arbeidsgrupper som denne kommer i stand på initiativ fra medlemmene selv.
Pensjonist Roar Habberstad (71) har satt i gang en egen birøkter- gruppe for andelseierne på Øverand gård. Arbeidsgrupper som denne kommer i stand på initiativ fra medlemmene selv.
SETTEPOTETER: – Dette er litt skummelt, hviner Caroline Lowrey (55), idet traktormotoren begynner å rulle på jordet ved Øverland gård, med Lowrey og settepotetene bakpå.
SETTEPOTETER: – Dette er litt skummelt, hviner Caroline Lowrey (55), idet traktormotoren begynner å rulle på jordet ved Øverland gård, med Lowrey og settepotetene bakpå.
Publisert Sist oppdatert

– Matkooperativet treffer en nerve i tiden. Det er nok mange, inklusive meg selv, som har savnet et tilbud som dette, sier Kari-Anne Isaksen (27), medlem av Oslo Koop­­erativ.

Hun stikker hodet fram fra pakke­disken i Oslos Mathall for å overlevere Hege Strand Karlsen (45) hennes faste pose med lokal, økologisk mat. Isaksen og Karlsen er to av 800 ferske medlemmer i et samvirke basert på én enkel idé: Når tilgangen på økologisk, lokalt produsert mat i butikkene er så dårlig – hvorfor ikke omsette maten direkte mellom bonde og forbruker?

Del av voksende trend

Powered by Labrador CMS