Nyheter

Bruker sommerferien til å be for fremmede

Det handler om å elske mennesker.

Hun har vondt i ryggen, men vi har bedt for henne, og jeg tror det hjalp litt. Har du en penn? Vi tenkte å gi henne telefonnummeret vårt, så kan hun ringe oss senere.

Kristina Ødegaard fra Haugesund er i fyr og flamme. Hun og Christoffer Berg har stoppet en eldre kvinne på gata, og fått lov til å be for henne. Nå føler de at Gud vil helbrede henne. Det er ikke en ny opplevelse for ungdommene fra Encounter-teamet.

Vi opplever helbredelser daglig. Om vi ser noen med en krykke eller høreapparat, betyr det grønt lys for oss. Da spør vi om de ønsker å bli helbredet, og om vi kan be for dem. Andre ganger leder Gud oss til dem som har plager, sier Andreas Fjellvang, som er leder for teamet.

DEBATT: Fungerer gateevangelisering?

Elske mennesker. Encounter-teamet, som er et samarbeid mellom Nordic Mission og Bethel Church i California, er denne helga i Oslo som en avslutning på sin sommerturné.

Men ikke alle er like interessert i å bli bedt for. Flertallet av dem som blir spurt mens Vårt Land er med i Majorstukrysset, sier nei takk. Det synes teammedlem Ryan Harris fra USA er greit.

Det vi gjør handler om å elske mennesker, og det betyr også at vi respekterer deres valg, sier han, og legger til at han har lite til overs for gatepredikanter som står med megafon på gata.

Gatepredikanter blir veldig påtrengende, det blir vanskelig å slippe unna. Hos oss kan man si nei, og så går vi.

Kunnskapsord. Daniel Haddal sier at få mennesker blir skuffet.

Det er ikke alle som blir helbredet, men folk blir likevel ikke skuffet eller sinte, sier han, og innrømmer at hjertet banker litt hardere rett før han går bort til noen på gata.

Det er klart det koster, men ofte er det Gud som leder oss via kunnskapsord, og da er det ikke så skummelt, sier Haddal.

Kunnskapsord?

Det er «beskjeder» fra Gud. Det arter seg egentlig bare som en tanke som slår ned i hodet, og så må man lære seg å kjenne dem igjen som ord fra Gud.

Helbredet på prøverom. Ungdomspastor i menigheten Smelteverket i Levanger, Øyvind Hovset Lund, mener Encounter-teamet representer noe nytt i Norge.

Det er ikke slik at menigheten skal underholdes av pastoren. Dette handler om aktivisering. Hele menigheten kan delta. I Levanger opplever vi helbredelser hver uke, sier Lund.

Han forteller at da teamet var på Ten-Oase i Skien ble 300-400 ungdommer sendt ut i byen.

Mange ble helbredet, og det var ikke pastorene som gjorde det, det var ungdommene. Det er tøft. Vi møtte for eksempel en kvinne i en klesbutikk som hadde vondt i ryggen. Da vi spurte om vi kunne be for henne, sa hun ja, og vi gikk inn på et prøverom. Der inne ble hun helbredet, sier Lund.

DEBATT: Fungerer gateevangelisering?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter