annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Til korlederen. Etter «Morgenrødens hind». En salme av David. Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg? Hvorfor er du så langt borte når jeg trenger hjelp og skriker ut min nød? Min Gud, jeg roper om dagen, men du svarer ikke, jeg roper om natten og får ikke ro. Men du er Den hellige, som troner over Israels lovsang. Til deg satte fedrene sin lit, de stolte på deg, og du fridde dem ut. De ropte til deg og ble reddet, de stolte på deg og ble ikke til skamme. Men jeg er en mark og ikke en mann, spottet av mennesker, foraktet av folk. Alle som ser meg, håner meg, vrenger leppene og rister på hodet: «Han har overgitt seg til Herren, la ham fri ham ut og redde ham, siden han har glede i ham!» Du dro meg fram fra mors liv, du gjorde meg trygg ved hennes bryst. Fra jeg ble født, er jeg kastet på deg, fra mors liv er du min Gud. Vær ikke langt fra meg, for nøden er nær, og det er ingen som hjelper. Store okser samler seg om meg, stuter fra Basan flokker seg rundt meg. De sperrer opp gapet mot meg lik en løve som brøler og river i stykker. Jeg renner bort som vann, alle mine bein er løsnet. Hjertet er som voks, det smelter i meg. Munnen er tørr som et potteskår, tungen er klistret til ganen. Du legger meg ned i dødens støv. Hunder samler seg om meg, en flokk av voldsmenn omringer meg. De gjennomborer mine hender og føtter. Hvert bein i kroppen kan jeg telle. De stirrer, de ser på meg. De deler klærne mine mellom seg og kaster lodd om kappen. Men du, Herre, vær ikke langt borte, min styrke, skynd deg og hjelp meg! Redd mitt liv fra sverdet, det eneste jeg har, fra hunders vold! Fri meg fra løvens gap! Du har reddet meg fra villoksers horn.
Sal 22,1-22
Annonse
Annonse

En mann, 25 konserter

Klarte ikke å laste soundslides

Er du sikker på at du har den nyeste flash-spilleren? Du kan laste den ned her

av: Erlend Berge

Saxofonist Erik Nerheim arrangerte sin egen festival over tre dager i Oslo. – Fordi folk fortjener å høre meg, sier festivalsjefen.

Arkiv

Folkets vognfører

Det hender Fantomet er en vanlig mann. Det hender Akhtar Chaudry er en vognfører.

En mann, 25 konserter

Saxofonist Erik Nerheim arrangerte sin egen festival over tre dager i Oslo. – Fordi folk fortjener å høre meg, sier festivalsjefen.

Ballongferd
Christian Radich

Skoleskipet Christian Radich er 75 år. Vårt Land mønstret på.

Slik bygges Osebergskipet

Se bilder og hør vikingguide Ragnar Wergeland fortelle om byggingen av Osebergskipet.

Setter ny kurs for Egypt

Biskop Thomas hilser en ny fremtid velkommen for hjemlandet. I sommer besøkte han Korsvei.

Tysklands beste gospelkor

Oslo Gospel Choir er store stjerner i Tyskland. Vårt Land fulgte koret i ett døgn på turné.

Håp i fengslende rytmer

Bandet Humming People har spilt 80 konserter i norske fengsler det siste året. Bandet består av Joakim Hansen, Christer Slaaen, John Hjeldsbakken og Øyvind Bergsaune.

Cathrines første kirkemøte

De lange dagene er preget av tunge saksmapper og nye mennesker. Vi fulgte Cathrine Waaler Halstensen (32) fra Bergen på hennes første kirkemøte.

Barokkstemning i Kongsberg kirke

Levende lys tennes før føtter pumper luft inn i det gamle Gloger-orgelet. Vi er klar for en autentisk barokkopplevelse.

Gatas kall

Charlie har ofte behov for å snakke om andre ting enn stoff. Det er blitt Jan Helge Olsens kall.

Kirks gospel

Hvis gospelmusikk kun er en kunstform, så er den meningsløs, sier Kirk Franklin i samtale med Vårt Land.

Ligger i grønne enger

Sangeren og trebarnsmoren Marianne Juvik Sæbø møtte Gud i horisontalen. Vi var med askøykvinnen inn i bønnerommet – en svømmehall innredet for formålet.

De ble Skjærgårds-talenter

Vokalist Thomas Tvedt kan ikke se og synger i alle retninger. Bandet hans, Thomas Inspiration, ble kåret til årets talenter på Skjærgårds Music & Mission.

Livet under bakken

Bli med ned 60 meter under bakken.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE

Vårt Land
Dagsavisen
Ukeavisen Ledelse
Klar Tale
Grunder Økonomisk Rapport
TV-Guiden programbladet
Korsets Seier