Stemme for livet - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Andakt

Stemme for livet

De første kristne hadde ikke fått et navn enda. Men de holder på med det Jesus lærte dem, og sendte dem ut for å gjøre. Forkynner evangeliet, ser tegn og under, opplever at folk kommer til tro.

Selvsagt utfordret det noen. Nå var det blitt så mye for øverstepresten og sadukeerne at de får noen av dem pågrepet og kastet i fengsel. Men i Guds rike trenger ikke dører være så stengte som de ser ut. Om natten åpner Gud dørene for dem. Og gir dem et oppdrag: «Gå og still dere opp på tempelplassen, og la folket høre dette budskapet om livet.»

Dette er bakteppet for dagens tekst, som inneholder en skarp konfrontasjon mellom apostlene og øverstepresten. «Vi hadde pålagt dere strengt at dere ikke skulle undervise i dette navnet. Og nå har dere spredt læren deres over hele Jerusalem.» Dette er et av de punktene apostlene vet de må ta konfrontasjonen: «En skal lyde Gud mer enn mennesker.»

Når Gud åpner dører for oss, velsigner oss, eller gir bønnesvar, følger det ofte også et ansvar for hvordan vi forvalter det med. Apostlene fikk åpne dører ut av fengselet. Ikke bare for å snike seg unna i mørket, men også for å stå opp og være en stemme for han de trodde det på. De fikk en velsignelse, men måtte ta en konfrontasjon.

Hvilke velsignelser har Gud gitt meg og deg i det siste? Hvilke dører har han åpnet? Hvilke muligheter gir det oss? Siktemålet er enkelt: «At folket skal få høre dette budskapet om livet.»

Egil Elling Ellingsen er pastor i IMI-kirken i Stavanger

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

Når ulv og leopard blir frelst

I 2012 ble en ung mann drept av en tiger i en dyrehage i Danmark. Samme år ble en kvinne drept av ulver i Sverige. Det kan virke som om vi ikke forstår hvor farlige rovdyr faktisk er, skriver Per Eriksen.

Ventetid med mas og kav

– I ventetida har julebodskapen lett for å drukna i det materielle som tar fokuset vårt, skriv Ellen Nordtun.

Gud, som gjev von

Trua og vona kan hjelpa oss til å gå vidare, ikkje stå stille, skriv Ellen Nordtun.

Å gjøre døren høy

Kanskje er det godt om det skvetter og spretter litt her også, skriver Anne Grete Listrøm.

Å vente

Jeg venter på å få et glimt av han som kom og som kommer til oss, skriver Anne Grete Listrøm.

Hunder i himmelen

Det ville virkelig forundre meg om Guds nyskapte jord skal være fattigere enn den vi lever på nå, skriver Per Eriksen.

Historier om tro og frafall

Alle menneskers livshistorier er verdt å lytte til. De har noe å lære oss, enten de bekrefter våre egne livsvalg eller om de utfordrer dem, skriver Per Eriksen.

Lysets barn i november

Det kan være vanskelig å være et dagens barn i november. Men det er likefullt utfordringen som møter oss også i dag, skriver Per Eriksen.

Liten som eit barn. Kan det bli større?

Kvifor framhevar Jesus barnet? Eg trur ein av grunnane er at han vil skaka i verdiskalaene våre. Han vil bryta vande tankemønster, skriv Vigdis Berland Øystese.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE