Lidenskapelig kjærlighet - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Andakt

Lidenskapelig kjærlighet

Bibelen forteller én fortelling fra første til siste side: At det finnes Én som har skapt alt, og denne éne, personlige, treenige Gud elsker verden med en kjærlighet av en annen verden.

Han elsker oss akkurat slik vi er skapt for å bli elsket: Lidenskapelig, evig og trofast. Men vi, vi elsker ikke Gud verken lidenskapelig, evig eller trofast. Vi rotet oss bort allerede på side to i fortellingen, og det er helt og holdent vår egen skyld.

Dagens bibeltekst er hentet fra side 197 i historien. Moses har nettopp advart Israelsfolket om hva som vil skje hvis de sviker Gud og dyrker avguder: Da vil Guds folk bli spredt ut blant folkene. Så kommer dagens bibeltekst:

«Men dersom dere søker Herren din Gud der, skal du finne ham når du søker ham av hele ditt hjerte og hele din sjel. I din nød, når alt dette rammer deg i dager som kommer, skal du vende om til Herren din Gud og lytte til hans røst. For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han slipper deg ikke og ødelegger deg ikke». (5. Mos 4, 29–31)

På en måte skulle jeg ønske at det stod: «Du skal finne Gud når du søker ham av litt av ditt hjerte og en flik av din sjel». Men jeg innser jo at det ikke er sånn et ekte søk fungerer.

Når du mister en du elsker, setter du ikke i gang et halvhjertet søk. Du gjør alt du kan. Du setter himmel og jord i bevegelse. Du gir alt.

Derfor: Gi alt. Søk Gud av hele ditt hjerte, med alt det som finnes der av tro og kjærlighet, tvil, motstand og delthet. Kom som du er. Søk Gud med hele deg. Da settes Himmelens mektigste krefter i bevegelse.

Ragnhild Helena Aadland Høen er kateket i den katolske St. Paul menighet i Bergen

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

Når ulv og leopard blir frelst

I 2012 ble en ung mann drept av en tiger i en dyrehage i Danmark. Samme år ble en kvinne drept av ulver i Sverige. Det kan virke som om vi ikke forstår hvor farlige rovdyr faktisk er, skriver Per Eriksen.

Ventetid med mas og kav

– I ventetida har julebodskapen lett for å drukna i det materielle som tar fokuset vårt, skriv Ellen Nordtun.

Gud, som gjev von

Trua og vona kan hjelpa oss til å gå vidare, ikkje stå stille, skriv Ellen Nordtun.

Å gjøre døren høy

Kanskje er det godt om det skvetter og spretter litt her også, skriver Anne Grete Listrøm.

Å vente

Jeg venter på å få et glimt av han som kom og som kommer til oss, skriver Anne Grete Listrøm.

Hunder i himmelen

Det ville virkelig forundre meg om Guds nyskapte jord skal være fattigere enn den vi lever på nå, skriver Per Eriksen.

Historier om tro og frafall

Alle menneskers livshistorier er verdt å lytte til. De har noe å lære oss, enten de bekrefter våre egne livsvalg eller om de utfordrer dem, skriver Per Eriksen.

Lysets barn i november

Det kan være vanskelig å være et dagens barn i november. Men det er likefullt utfordringen som møter oss også i dag, skriver Per Eriksen.

Liten som eit barn. Kan det bli større?

Kvifor framhevar Jesus barnet? Eg trur ein av grunnane er at han vil skaka i verdiskalaene våre. Han vil bryta vande tankemønster, skriv Vigdis Berland Øystese.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE