Glad for å bli gammel - Vårt Land
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
18235_30946.jpg

Helga Haugland Byfuglien er fornøyd med livet som biskop i Borg. – Jeg er glad for at jeg har et godt liv med familie og en jobb jeg trives med, sier hun. Foto: Trygve W. Jordheim

Folk

Glad for å bli gammel

Helga H. Byfuglien har aldri tatt det for gitt at hun ville få feire 60-årsdagen.

FREDRIKSTAD: – Min mor ble 58 år. Hun døde av brystkreft. Min far døde av hjertestans da han var 41. Da jeg var 22, var begge borte. Det tenkte jeg på da min egen datter ble 22: «Nå har hun hatt oss like lenge som jeg hadde mine foreldre.»

Der mange spøker bort aldersmilepæler med at «alternativet er verre» eller «man er ikke eldre enn man føler seg», er biskop Byfuglien oppriktig glad for dagens jubileum.

– Det er ingen selvfølge å bli 60. Jeg er glad for at jeg har et godt liv med familie og en jobb jeg trives med, sier hun.

23. september 2005 ble Helga Haugland Byfuglien presentert som ny Borg-biskop av daværende kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. I desember er det fem år siden hun takket av som KFUK-KFUM-general og inntok kontoret i Fredrikstad.

– Hva er det beste med å være biskop?

– Det er mer enn en jobb, og jeg får anledning til å ta i bruk mange sider ved meg selv. Jeg setter særlig pris på anledningen til å løfte opp og engasjere meg i saker som jeg synes er viktige, både lokalt og i bispedømmet.

– Hvilke saker er det?

– Barn, unge, trosopplæring – å løfte fram og inspirere medarbeidere til å jobbe med den fantastiske muligheten som vi har fått i kirken. Jeg ønsker å bidra til at kirken er så åpen at folk våger seg inn, men også gir dem håp ved å løfte fram det som er kirkens kjerne, sier biskopen.

Les hele intervjuet i tirsdagens papiravis.

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE