Ny salmebok i 2013 - Vårt Land
annonse
annonse
Annonse
annonse
annonse
annonse
annonse
salmebok_lf_6e7.jpg

Salmeboksaken kommer opp til drøfting i Kirkerådet fredag. Foto: Lars O. Flydal/arkiv

Salmer

Ny salmebok i 2013

Kirkerådet drøfter nytt forslag fredag.

Ny salmebok som tas i bruk 1. søndag i advent 2013. Det er hva Kirkerådets adminstrasjon foreslår. Saken skal opp til drøfting i Kirkerådet denne uken.

LES OGSÅ:

Salmebok utsatt

 

Utsatt. Kirkemøtet 2011 skal vedta nye ordning for hovedgudstjenesten i Den norske kirke, men i november i fjor ble det klart at ny salmebok ble utsatt.

Også omfanget blir et annet enn først planlagt. Et enstemmlig kirkerådsvedtak fra 2005 sier at ny salmebok skulle utgis som to bind, men dette er nå foreslått forkastet av Kirkerådets administasjon.

Forslaget møtte stor motstand i en høringsrunde i fjor, og anbefalingen fra Kirkerådets administrasjon er at det utgis én ny hovedsalmebok med innhold fra Norsk Salmebok, Salmer 1997 og høringsdokumentet Salmer 2008.

LES OGSÅ: Flere nei til ny salmebok

April 2012. Saksgangen som foreslås, betyr at Kirkerådet i september 2011 og Bispemøtet i oktober 2011 skal behandle saken. På desembermøtet i Kirkerådet ferdigstilles saken, som vedtas av Kirkemøtet i april 2012.

I forbindelse med utarbeidelsen av høringsdokumentet "Salmebok 2008" ble ca. 4400 innsendte forslag til salmer vurdert. I tillegg kommer de ca. 1050 salmene i Norsk Salmebok og Salmer 1997.

Vårt Land følger saken. Les papirutgaven onsdag.

Mer å lese
annonse
Kjøp enkeltutgaver
Kjøp dagens avis Mange av Vårt Lands artikler finnes kun i papirutgaven.

VÅRT LAND - EN BRO MELLOM MENNESKER, TRO OG TANKE