Nyheter

– Flere pinse-kvinner, takk

Ingvild Ofte Arntsen mener hun ikke har fått samme mulighet til å forkynne som menn.

«Å kvotere inn talere betyr for meg at man sløser med min tid for å skåre politiske poeng», skriver pinsepastor Kent Andersen.

Ingvild Ofte Arntsen (26) rykket denne uken ut i spaltene til avisen Korsets Seier for å rette et spark mot det hun mener pinsemenigheters manglende vilje til å løfte fram kvinner.

– Altfor ofte har jenter og unge kvinner møtt hindre som vi ikke trodde fantes i våre menigheter. Helt siden ungdomsskolen har jeg hatt lyst til å få muligheten til å forkynne, men i veldig liten grad fått det. Mens veldig mange gutter ved siden av meg har fått det, sier hun til avisen.

Etterlyser mål

Selv har hun engasjert seg i politikken, fordi hun opplevde at det var flere muligheter der. Hun er likevel frivillig i Filadelfiakirken Oslos diakonale arbeid. Nå etterlyser hun visjoner og mål for kvinnesaken.

– Vi har mål for mange andre punkt og saker. Vi trenger det på dette området også, sier hun til Vårt Land og foreslår et mål om 50 prosent kvinnelige talere på konferanser som arrangeres.

– Minsker kvaliteten

Men forslaget tas ikke bare godt imot. På Facebook-siden til Korsets Seier debatteres utspillet, og pastor Kent Andersen i Filadelfia Eydehavn utenfor Arendal sabler ned forslaget:

«Man vil minske kvaliteten for å få det til å se bedre ut på papiret. Jeg lurer på hvilken taler som trives med å bli kalt til å preke, ikke fordi man er flink men fordi man skal forbedre en statistikk», skriver pastoren som også er regionsekretær for Europa i De norske pinsemenigheters ytremisjon (PYM).

Han vil ikke utdype overfor Vårt Land, men skriver i Facebook-debatten at «mitt inntrykk er at kvinnelige ledere fort tar opp kjønnskortet for å forklare motstand, mens motstanden egentlig er ganske identisk (og fra de samme personene) uavhengig av kjønn».

– For få synlige kvinner

Ingvild Ofte Arntsen sier at hun ikke har telt hvor mange kvinnelige pastorer det er i pinsebevegelsen, men at hun er overbevist om at prosentandelen ligger langt under 50.

– Det er for få synlige kvinner i pinsebevegelsen. Og det vises ikke forståelse for at dette er en av våre største utfordringer, sier hun til Vårt Land.

– Hvorfor er dette en av pinsebevegelsens største utfordringer?

– Når kvinneandelen er så liten er vi ikke relevante for alle deler av befolkningen.

– Vi henger etter

En av dem som ønsker kvoteringsinnspillet velkommen er Fred Håberg, som er pastor i pinsemenigheten Klippen i Sandnes.

– Jeg tror det kan fungere som et pedagogisk grep for en kort periode, mer enn at det skal bli en permanent ordning. Det kan øke bevisstheten til dem som trener og rekrutterer talere, ledere og pastorer.

Han mener det nå er utrolig viktig å ta på alvor kvinner som forteller at de ikke blir utfordret eller får utvikle seg i pinsebevegelsen.

– Vi henger etter resten av samfunnet når det gjelder å se etter kvinner til lederstillinger, sier Håberg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter