Nyheter

Minoriteter på sykehus får eget sjelesorgtilbud

Et supplement til dagens ordning med sykehusprester.

Kulturdepartementet har bevilget en halv million kroner til livssynsminoriteter ved Oslo universitetssykehus (OUS).

– Sårbar situasjon. – Et menneske som legges inn på sykehus er i en sårbar situasjon. Pasienten eller pårørende kan ha behov for sjelesorg, samtaler om eksistensielle spørsmål eller annen form for tros- og livssynsmessig betjening knyttet til sykdom eller ved dødsleie, sier Hege Linnestad, leder i Seksjon for likeverdig helsetjeneste ved OUS.

Pilotprosjekt. Bevilgningen går til pilotprosjektet «Tros- og livssynsbetjening for pasienter og pårørende på sykehus». Prosjektet ble startet av OUS og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i 2010. Det består av frivillige sjelesørgere og samtalepartnere fra ulike religioner og livssyn, utdannet ved teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Dette er tilbudet; Sjelesørgerne og samtalepartnerne som nå blir tilgjengelig ved OUS, representerer Bahá'í-samfunnet, Islamsk Råd Norge, Human-Etisk Forbund, Baptistsamfunnet, Den evangelisk-lutherske frikirke, Kristensamfunnet, Metodistkirken, Norges Hindu Kultursenter, Sikh-samfunnet, Buddhistsamfunnet og Vennenes Samfunn Kvekerne.

Egne tilbud. Den katolske kirke i har avgjort at den skal sende sykehusprest til OUS når pasienter etterspør det. Det Mosaiske Trossamfund ble også invitert til å delta, men takket nei fordi DMT organiserer eget samtaletilbud til pasienter med jødisk bakgrunn.

10 språk. Sjelesørgerne og samtalepartnerne som blir tilgjengelig kan tilby sine tjenester på engelsk, arabisk, urdu, punjabi, berbisk, tamilsk, vietnamesisk, fransk, japansk og hindi. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter